Trăiește, învață și povestește

Consiliere vocaţională înseamnă o colaborare strânsă în care descoperim împreună ce putem face mai departe şi în care încercăm să găsim soluţia ideală la momentul prezent pentru un start academic reuşit. Nu va fi niciodată varianta perfectă, general valabilă dar cu siguranţă, e relaxant să înţelegem că neprevăzutul face parte din viaţă noastră de adulţi.

Din experienţă mea de până acum, pot spune că aştept cu multă nerăbdare fiecare moment al colaborării mele cu un elev sau student. Totul are o energie fantastică şi mă ajută de fiecare dată să înţeleg cât e de plăcut să facem alegeri în care să avem încredere şi să le concretizăm, învăţând din experienţă.

De curând am văzut un interviu cu Leslie Jones. E un stand – up comedian din SUA care atunci când avea 19 ani a urcat pentru a doua oară pe scenă, în deschiderea lui Jamie Foxx. Îşi aminteşte că a avut un moment mediocru însă la final, Jamie Foxx i-a spus că nu e o problemă, ce trebuie să facă e să plece, să trăiască, să adune experienţă şi apoi să vină să povestească oamenilor. Poate fi urmărit aici. 

Pe lângă faptul că îmi plac interviurile, Ted Talks şi tot ce înseamnă poveşti interesante de „how to make it”, ce învăţ din fiecare e faptul că toată viaţa noastră e un proces continuu de învăţare şi dacă suntem dispuşi să ne lansăm în el cu toată energia atunci nu putem decât ieşi câştigători. Plus, e important să treci prin tot felul de experienţe până să ajungi să fii profesionist în domeniul tău de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.