De ce consiliere în carieră

Deoarece este o nevoie identificată pe piață atât în cadrul populației reprezentată de liceeni cât și la persoanele adulte.
Un exemplu de nehotarare în privința a „ce fac pe mai departe?” – o întrebare pertinentă la un absolvent de liceu – ar fi și prezența din ce în ce mai slabă la examenul de Bacalaureat. În 2016 au fost 161.448 de elevi în an terminal de liceu, dintre aceștia s-au înscris doar 114.993 de candidați (71,23%). Putem presupune că una dintre cauze ar fi și faptul că nu consideră acest examen important având în vedere că nu își cunosc traiectoria pe mai departe.

Un alt exemplu care poate proveni din nehotărâre sau lipsa unor cunoștințe în ceea ce privește specializările care îi pot încadra ulterior pe piața muncii ar putea fi și promovabilitatea la examenul final. Deși se observă o creștere a acesteia în ultimii ani cred că aceasta este mică și necontrolată. Pusă în cadrul prezenței din ce în ce mai mici la examenul final nu pare a fi neapărat semnificativ procentul de 7% în plus de anul acesta.
AC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.